• Start
  • Cursussen/workshops

Cursussen/workshops

Cursussen/workshops

Atelier De Witte Pimpernel organiseert het hele jaar door workshops en cursussen op het gebied van quilten, patchworken, punchen en andere creatieve handwerk/textiel technieken. Er zijn zowel voor beginners als gevorderden verschillende leuke en leerzame workshops en cursussen te volgen. Alle cursussen en workshops worden gegeven in de ruime, lichte en gezellige lesruimte van Atelier De Witte Pimpernel. Parkeren gratis op eigen terrein bij het atelier De Witte Pimpernel

 OPEN DAGEN 2023: vrijdag 27 januari van 11.00-16.30 uur en zaterdag 28 januari 2023 van 11.00-16.00 uur.

Naast de presentatie van de workshops/cursussen is er ook een expositie te zien van werkstukken van cursisten!

 *Cursus Patchwork & Quilten. Gevorderden.  Lesgevende: Hermien Stam                                                                                                  Attentie: tijdens de open dagen kan er nog ingeschreven worden voor deze cursus. Voor de nieuwe cursisten begint de eerste les dan op 17 febriari en in overleg wordt samen de vierde  les afgesproken.                                                                                                                                                                    

Tijdens deze cursus worden verschillende quiltonderwerpen behandeld. U kunt zelf een keuze maken uit een aantal quiltwerkstukken. De cursus bestaat uit 4 lessen.

 Nieuwe data 2023: Vrijdagmorgen 20 januari, 17 februari, 17 maart ,14 april

Tijd: 10.00-12.00 uur. Lesgeld 52,50 excl. materiaal, inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij.

 

 *Cursus Patchwork & Quilten. Gevorderden.  Lesgevende: Hermien Stam

Attentie: tijdens de Open Dagen kan er nog ingeschreven worden voor deze cursus. Voor de nieuwe cursisten begint de eerste dan op 17 februari en in overleg wordt samen de vierde les afgesproken. Keuze uit verschillende quiltwerkstukken.

Nieuwe data 2023: Vrijdagmiddag 20 januari, 17 februari, 17 maart, 14 april.

Tijd: 13.30 - 15.30 uur. Lesgeld 52,50 exclusief materiaal, inclusief koffie/thee met wat lekkers erbi.j

 

*Patchwork & Quilten. Beginnerscursus en licht gevorderden. Lesgevende Hermien Stam

Attentie: tijdens de Open dagen kun je je nog inschrijven voor deze cursus. De eerste les zal voor de nieuwe cursisten starten op 18 februari. In overleg wordt dan samen de vierde les afgesproken!

Beginners gaan aan de slag met een beginnersquiltje, met de basisgeginselen. Licht gevorderden kunnen, in overleg, kiezen uit verschillende werkstukken.

Data 2023: Zaterdagmorgen 21 januari, 18 februari, 18 maart, 15 april.

Tijd: 10.00-12.00 uur. Lesgeld: 52,50 excl. materiaal, inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij.

 

*Dagworkshop "Kunstwerkje in transparant frame" : Lesgevende Wil Fritsma

Het werken met transparante materialen is u misschien niet onbekend. In deze workshop gaat U echter op een geheel andere manier te werk zodat het eindresultaat een nieuwe transparante raam/of wandversiering oplevert. In deze workshop werkt U met een vrolijk kleurengamma van transparante materialen en verf. Door te combineren met niet transparante stoffen geeft het totaal plaatje een harmonisch en verdiept kleurenpalet. U gaat een ondergrond opbouwen met verschillende materialen. Stikwerk ( naaimachine ) zorgt voor de samenhang en de verfraaing van uw werkstuk. Het glas in lood effect wordt bereikt met een fusing techniek. Het eindresultaat is een prachtig verfijnd "kunstwerkje" wat omlijst kan worden door een transparant frame met bijpassend ophangsysteem.

De worksshop bestaat uit 1 les (hele dag) 10.00-16.00 uur. Datum: vrijdag 10 maart. Lesgeld 54,50 euro inclusief koffie, thee, lekkers en een kop soep tussen de middag. Excl. materiaal. Zelf lunchpakketje meenemen.

 

*Dagworkshop Punchen met de Punchmachine : Lesgevende: Hilke Eggers.

Tijdens deze dagworkshop Punchen maakt u kennis met de vele fantastische mogelijkheden van het punchen. Daarbij kunnen diverse materialen worden gebruikt zoals o.a. lontwol en andere wolsoorten, organza, wollen draden, vilt, restjes kant.Heeft u geen punchmachine maar wilt u wel kennis maken met de diverse gebruiks/verwerkingsmogelijkheden van het punchen, wij hebben speciaal voor deze Punchworkshop een paar Punchmachines in bruikleen. En misschien overweegt u wel een punchmachine aan te schaffen dan is dit een mooie gelegenheid om hiermee kennis te maken. Heeft u zelf een Punchmachine en u wilt graag uw kennis verbreden, dat kan natuurlijk ook tijdens deze Punchworkshop.

Datum: Zaterdag 25 februari. Tijd: 10.00-15.30 uur. Lesgeld: 42,50 incl. een paar materialen. Kosten bruikleen machine 5,-  Zelf meenemen restjes wol evt. in kleurstelling die je wilt gaan gebruiken. Pen en papier om notities te kunnen maken. Bij aanmelding aangeven of je een bruikleen machine wilt gebruiken of zelf een punchmachine bezit. Zelf lunchpakketje meenemen, wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers erbij en een kop soep.

 

*Cursus vrije borduurtechnieken "Steek van de Maand"  Lesgevende : Hilke Eggers.

Datum: Zaterdag 11 maart, zaterdag 22 april, zaterdag 20 mei. Tijd: 10.00-15.30 uur.

Tijdens deze basis cursus leert u verschillende vrije borduursteken en de diverse gebruiksmogelijkheden. Experimenteren, spelen met steken, diverse garens, textiel en andere materialen. Grotendeels met de hand. De vrije borduurtechnieken zijn toepasbaar in o.a. punch/vilttechnieken, textile art, stitch art, quilt art en embroidery stitch.

Lesgeld: 115,- euro inclusief basissetje. Inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij en een kop soep. Zelf lunchpakketje meenemen. Zelf meenemen: map met plastic hoezen (voor opbergenvoorbeelden) pen en papier om notities te maken, naaispulletjes, diverse naalden groot/klein ( 1 met groot oog met punt ) verschillende garens/wollen draden  bijv. restjes breigaren, restjes katoen)

 

* Samen met Hilke Eggers start Atelier De Witte Pimpernel in 2023 met een nieuwe "Textielgroep Textiel & Textuur"

We gaan eerst starten op de vrijdag en wel de volgende data: 24 februari, 31 maart, 28 april en 26 mei. In overleg met de nieuwe leden worden de vervolgdata in het najaar afgesproken. Past een andere dag beter, dan is dat alsnog in overleg bespreekbaar. Tijd: 10.00-15.30 uur. Deelname aan de 4 dagen: 150,00 euro, excl materiaal. Incl. koffie en thee met wat lekkers erbij en tussen de middag een kop soep. Zelf een lunchpakketje meenemen.

Voor deelname aan deze nieuwe "Textielgroep Textiel & Textuur" heb je wel enige naaimachine ervaring nodig en een lichte ervaring met vrij stikken. Natuurlijk hoort hierbij een goedwerkende naaimachine (onderhoud).

De bedoeling is dat we vrij gaan experimenteren met textiel, met diverse andere materialen, structuren leren aanbrengen,  met o.a. snijtechnieken, lijnenspel, ronde vormen, kennis opdoen van de diverse materalen,  etc. 

Heb je belangstelling, wil je meer weten, wil je deel nemen aan deze nieuwe Textielgroep "TextielTextuur' kom dan naar de Open dagen op Vrijdag 27 januari van 11.00-16.30 uur en zaterdag 28 januari van 11.00- 16.00 uur.

 

 Quilt Bee : Tijdens de Quilt Bee neem je eigen quiltwerk mee  om aan te werken, af te maken. Tevens de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen/tips uit te wisselen. Misschien heb je ook al wel een tijdje een quilt liggen waar je maar niet aan toe komt om die af te maken. Dan is deze Quilt Bee daarvoor uitermate geschikt. Daarbij een hele gezellige middag. De Quilt Bee is geen workshop/cursus Tijd 13.30-15.30 uur. Deelname kost 3.50  inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij )

*De Quilt Bee gaat in het vervolg naar de handwerk inloopmiddagen op de woensdag van 13.30-ca. 15.30 uur. Zie info handwerk inloopmiddagen.   

 
*Brei & Haak Club

Al sedert vele jaren heeft Atelier De Witte Pimpernel  een Haak & Breiclub. Deze wordt meestal gehouden 1x in de maand op de eerste zaterdagmiddag van de maand 14.00-16.00 uur.  Attentie: augustus en september geen bijeenkomst i.v.m. zomersluiting en Open Dagen. Een ieder brengt zijn eigen brei/haakwerk mee, tips worden uitgewisseld. (geen cursus) Deelname kost 5,00 p.p. dit is inclusief koffie.thee met wat lekkers erbij. Kortom hele gezellige middagen. Heeft u belangstelling om mee te doen dan horen wij dat graag. 

 *Handwerk inloopmiddagen: 

De plek voor liefhebbers van textiele werkvormen en handwerk om elkaar te ontmoeten! Samen bezig zijn met handwerken in de breedste zin des woords. Het is een inloopmiddag en iedereen werkt aan een eigen handwerk. In een ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten, inspireren en verder helpen. Breien, haken, borduren, quilten en meer. Zo mogelijk worden er tips uitgewisseld. (geen cursus) Iedere woensdagmiddag is het Handwerkcafé  geopend van 13.30- ca. 15.30 uur. Deelname kost 3.50 inclusief 2x koffie/thee met  een koekje erbij.

 
*Textielgroep "Spontaan Experiment"  

Textielgroep "Spontaan Experiment" staat o.a. voor: -Echt Experimenteel dus géén traditionele quilts- geen bestaande patronen gebruiken- niet bewust andermans werk nabootsen- wel werken vanuit je eigen creativiteit- grenzen opzoeken- je eigen stijl ontwikkelen- elkaar motiveren - samen veel met allerlei materialen experimenteren. Is geen cursus/workshop 

Voor wie:mensen met quiltervaring, niet bang zijn voor experimenteren, graag van gangbare paden afgaan. Experimenteel!

Wanneer: 1x in de 6 weken, Tijd: 13.30-16.30 uur. Kosten: 12,50 per keer
 


Cursusvoorwaarden:

 
Uw aanmelding en reservering is definitief zodra u inschrijft voor een cursus/workshop en Show &Tell. Alle cursussen/workshops zijn exclusief stoffen en materialen, tenzij anders wordt vermeld. Iedere cursus kent een minimum en een maximum aantal deelnemers tenzij anders overeen gekomen met de docentes. Indien u niet in de gelegenheid bent de cursus/workshop te volgen dan dient u dit minimaal vier weken voor de cursus/workshop datum te melden. In dat geval hoeft u geen cursusgeld te betalen. Daarna bent u bij het annuleren het volledige bedrag verschuldigd tenzij u een vervanger kan regelen. In dat geval hoeft u de cursus/workshop niet te betalen. Bij verhindering van een les is geen restitutie van het lesgeld mogelijk. Tijdens de eerste les dient het cursus/workshopgeld te worden voldaan. Sommige docentes willen een aanbetaling of vooraf het volledige cusrsusgeld overgemaakt hebben of contant betaling. Daar wordt u van op de hoogte gesteld. Voor de workshops/cursussen waarbij de naaimachine gebruikt wordt is een goed werkende naaimachine een vereiste. ( evt. voorzien van een nieuwe naald ) Bij de dagworkshops dient u zelf een lunchpakketje mee te nemen. Tijdens de cursussen/workshops zorgt De Witte Pimpernel voor koffie en/of thee, bij de dagworkshops zorgen wij voor een kop soep bij de lunch. Bent u vegetarisch, dit gaarne doorgeven. Indien er voor een cursus/workshop onvoldoende aanmeldingen zijn, behoudt De Witte Pimpernel zich het recht voor deze cursus te annuleren. De lestijden kunnen verschillen en staan bij elke cursus/workshop aangegeven. Indien de lesgevende door ziekte of overmacht niet in staat is op de geplande cusus/workshopdatum aanwezig te zijn wordt, in overleg met De  Witte Pimpernel, een nieuwe cursusdatum gepland. De benodigdheden voor de cursussen worden mondeling medegedeeld of via de website en anders uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus/workshop.

 

(c) Atelier De Witte Pimpernel | Privacyverklaring