• Start
  • Cursussen/workshops

Cursussen/workshops

Cursussen/workshops

Atelier De Witte Pimpernel organiseert het hele jaar door workshops en cursussen op het gebied van quilten, patchworken, punchen en andere creatieve handwerk/textiel technieken. Er zijn zowel voor beginners als gevorderden verschillende leuke en leerzame workshops en cursussen te volgen. Alle cursussen en workshops worden gegeven in de ruime, lichte en gezellige lesruimte van Atelier De Witte Pimpernel. Parkeren gratis op eigen terrein bij het atelier De Witte Pimpernel

 OPEN DAGEN 2022: vrijdag 2 september van 11.00-16.30 uur en zaterdag 3 september van 10.00-16.00 uur.

Programma  najaar 2022:

 

*Cursus Patchwork & Quilten. Gevorderden.  Lesgevende: Hermien Stam                                                                                                                                                                                                                                                                            

Tijdens deze cursus worden verschillende quiltonderwerpen behandeld. U kunt zelf een keuze maken uit een aantal quiltwerkstukken. De cursus bestaat uit 4 lessen.

 Nieuwe data 2022: Vrijdag 16 september, 21 oktober, 18 november, 16 december.

Tijd: 10.00-12.00 uur. Lesgeld 52,50 excl. materiaal

 

 *Cursus Patchwork & Quilten. Gevorderden.  Lesgevende: Hermien Stam

Keuze uit verschillende quiltwerkstukken.

Nieuwe data 2022: Vrijdag 16 september, 21 oktober, 18 november, 16 december.

Tijd: 13.30 - 15.30 uur. Lesgeld 52,50 exclusief materiaal.

 

*Patchwork & Quilten. Beginnerscursus en licht gevorderden. Lesgevende Hermien Stam

Beginners gaan aan de slag met een beginnersquiltje, met basisgeginselen. Licht gevorderden kunnen, in overleg, kiezen uit verschillende werkstukken.

Data 2022: Zaterdag 17 september, 22 oktober, 19 november, 17 december.

Tijd: 10.00-12.00 uur. Lesgeld: 52,50 excl. materiaal

 

Dagworkshop: Linealenhoes.  Lesgevende: Hermien Stam

Tijdens deze dagworkshop maak je een linealenhoes voor de quilt linealen van 30 centimeter en 60 centimeter

Datum:  in overleg, bij voldoende deelname 

Lesgeld: 35,00 excl. materiaal. Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.*Dagworkshop: Ridicilous Rounds     ( Bollen en Ballen )
   Lesgevende : Laura Strating-Janssens

Kleurrijk, zwevend en swingend. Voor wie: cursisten met naaimachine ervaring.

Snijden, plakken, naaien en versnijden. De resultaten zijn onvoorspelbaar, maar altijd nieuw: geen twee werkstukken worden gelijk! Snel resultaat na een dag heerlijk werken. Het geheel wordt met de quilt-as-you-go techniek aan elkaar gezet.

Datum: Dinsdag 22 november. Tijd: 10.00-15.00 uur

Lesgeld: 57,50 excl. materiaal. Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep tussen de middag, zelf een lunchpakket meenemen.

 

*Dagworkshop Verenpatronen leren tekenen  Lesgevende: Laura Strating-Janssens

Datum; Donderdag 1 december van 10.00-15.00 uur. Lesgeld 57,50 excl. materiaal. Incl. koffie/thee met wat lekkers er bij en een kop soep tussen de middag, zelf lunchpakket meenemen

Je top is af en nu wil je graag veren quilten in de blokken en borders. Op zoek naar een patroon blijkt er niets te passen en ook is het eigenkijk niet wat je zoekt.... In deze workshop verken je de techniek die ik gebruik om een ontwerp van veren te tekenen. Wil je jezelf bevrijden van het gebruik van stencils en het overtrekken van veren uit boeken? Tijdens deze dag zal ik je laten zien hoe je originele veren ontwerp: het is makkelijker dan je denkt! Ga mee stap voor stap door het ontwerpproces en maak veren die precies in je quilt passen.

 

* Dagworkshop Fusible Web Appliqué. Lesgevende Laura Strating-Janssens

Datum: Donderdag 15 december. Tijd: 10.00- 15.00 uur. Lesgeld: 57,50 excl. materiaal. Incl. koffie/thee met wat lekkers erbij en een kop soep tussen de middag, zelf lunchpakket meenemen.

Veel machinale applicatie patronen worden met fusible web gemaakt. In één dag tips en trucs om deze techniek grondig te leren. We doen dat aan de hand van een typisch Nederlands patroon van Sophie Smeenk-Krop, waarin we in één doorgaande lijn van garen werken: Continious Line Machine Appliqué

 

*Dagworkshop "Werken met de rulervoet"  Lesgevende: Greetje Hein

Datum: Vrijdag 14 oktober. Tijd: 10.00-15.30 uur

Lesgeld: 42,50  Rulervoet 54,- Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Met het rulervoetje naait u met een gewone naaimachine langs linealen. Hierdoor maakt u strakkere lijnen dan wanneer u uit de vrije hand naait. U kunt met deze linealen uw quilt prachtig door quilten. Westalee heeft verschillende linealen ontwikkeld waarmee u de meest fantastischfiguren kunt naaien. Tijdens deze workshop werkt u met de 12 arch" lineaal die bij het Westalee rulervoetje wordt geleverd ( kosten 54,- ) Ook kunt u de linealen van de basis set en de cirkels proberen om te ervaren hoe geweldig het is om met deze linealen te werken. In het geval dat je zeker weet dat je al het juiste Westalee rulervoetje hebt en de 12 arch" lineaal, heb je deze niet dan moet deze alsnog voor de workshop aangeschaft worden. S.v.p, dit aangeven, dan  bestellen wij deze voor je. ( een  westalee ruler voetje is geen stopvoetje ! )

Bij aanmelding voor deze workshop aangeven welk merk en type naaimachine u heeft. Wij zorgen er dan voor dat het juiste voetje voor u klaar ligt.

 

*Dagworkshop Punchen met de Punchmachine voor beginners: Hilke Eggers

Tijdens deze dagworkshop Punchen maakt u kennis met de vele fantastische mogelijkheden van het punchen. Daarbij kunnen diverse materialen worden gebruikt zoals o.a. lontwol en andere wolsoorten, organza, wollen draden, vilt, restjes kant.

Heeft u geen punchmachine maar wilt u wel kennis maken met de diverse gebruiks/verwerkingsmogelijkheden van het punchen, wij hebben speciaal voor deze Punchworkshop een paar Punchmachines in bruikleen. En misschien overweegt u wel een punchmachine aan te schaffen dan is dit een mooie gelegenheid om hiermee kennis te maken. Heeft u zelf een Punchmachine en u wilt graag uw kennis verbreden, dat kan natuurlijk ook tijdens deze Punchworkshop.

 

 Datum: Zaterdag 15 oktober. Lesgeld: 40,00 incl. paar materialen. Kosten bruikleen machine 5,-  Zelf meenemen restjes wol evt. in kleurstelling die je wilt gaan gebruiken. Pen en papier om notities te kunnen maken. Bij aanmelding aangeven of je een bruikleen machine wilt gebruiken of zelf een punchmachine bezit. 

 Zelf lunchpakketje meenemen, wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers erbij en een kop soep.

 Quilt Bee 

Tijdens de Quilt Bee neem je eigen quiltwerk mee  om aan te werken, af te maken. Tevens de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen/tips uit te wisselen. Misschien heb je ook al wel een tijdje een quilt liggen waar je maar niet aan toe komt om die af te maken. Dan is deze Quilt Bee daarvoor uitermate geschikt. Daarbij een hele gezellige middag. De Quilt Bee is geen workshop/cursus Tijd 13.30-15.30 uur. Deelname kost 3.50  inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij )

*De Quilt Bee gaat in het vervolg naar de handwerk inloopmiddagen op de woensdag van 13.30-ca. 15.30 uur. Zie info handwerk inloopmiddagen.   

 
*Brei & Haak Club

Al sedert vele jaren heeft Atelier De Witte Pimpernel  een Haak & Breiclub. Deze wordt meestal gehouden 1x in de maand op de eerste zaterdagmiddag van de maand 14.00-16.00 uur.  Attentie: augustus en september geen bijeenkomst i.v.m. zomersluiting en Open Dagen

Een ieder brengt zijn eigen brei/haakwerk mee, tips worden uitgewisseld. Deelname kost 5,00 p.p. dit is inclusief koffie.thee met iets lekkers erbij en een hapje en een drankje ( frisdrank ). Kortom hele gezellige middagen. Heeft u belangstelling om mee te doen dan horen wij dat graag. 

 *Handwerk inloopmiddagen: 

De plek voor liefhebbers van textiele werkvormen en handwerk om elkaar te ontmoeten! Samen bezig zijn met handwerken in de breedste zin des woords. Het is een inloopmiddag en iedereen werkt aan een eigen handwerk. In een ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten, inspireren en verder helpen. Breien, haken, borduren, quilten en meer. Er wordt volop kennis uitgewisseld. Iedere woensdag is het Handwerkcafe geopend van 13.30-15.30 uur. Deelname kost 3.50 inclusief koffie/thee met wat erbij.

 

 


*Textielgroep "Spontaan Experiment"  

Textielgroep "Spontaan Experiment" staat o.a. voor:

-Echt Experimenteel dus géén traditionele quilts- geen bestaande patronen gebruiken- niet bewust andermans werk nabootsen- wel werken vanuit je eigen creativiteit- grenzen opzoeken- je eigen stijl ontwikkelen- elkaar motiveren - samen veel met allerlei materialen experimenteren. Is geen cursus/workshop 

Voor wie:mensen met quiltervaring, niet bang zijn voor experimenteren, graag van gangbare paden afgaan. Experimenteel!

Wanneer: 1x in de 6 weken, Tijd: 13.30-16.30 uur. Kosten: 12,50 per keer
 


Cursusvoorwaarden:

 
Uw aanmelding en reservering is definitief zodra u inschrijft voor een cursus/workshop en Show &Tell. Alle cursussen/workshops zijn exclusief stoffen en materialen, tenzij anders wordt vermeld. Iedere cursus kent een minimum en een maximum aantal deelnemers tenzij anders overeen gekomen met de docentes. Indien u niet in de gelegenheid bent de cursus/workshop te volgen dan dient u dit minimaal vier weken voor de cursus/workshop datum te melden. In dat geval hoeft u geen cursusgeld te betalen. Daarna bent u bij het annuleren het volledige bedrag verschuldigd tenzij u een vervanger kan regelen. In dat geval hoeft u de cursus/workshop niet te betalen. Bij verhindering van een les is geen restitutie van het lesgeld mogelijk. Tijdens de eerste les dient het cursus/workshopgeld te worden voldaan. Sommige docentes willen een aanbetaling of vooraf het volledige cusrsusgeld overgemaakt hebben. Daar wordt u van op de hoogte gesteld. Voor de workshops/cursussen waarbij de naaimachine gebruikt wordt is een goed werkende naaimachine een vereiste. ( evt. voorzien van een nieuwe naald ) Bij de dagworkshops dient u zelf een lunchpakketje mee te nemen. Tijdens de cursussen/workshops zorgt De Witte Pimpernel voor koffie en/of thee, bij de dagworkshops zorgen wij voor een kop soep bij de lunch. Bent u vegetarisch, dit gaarne doorgeven. Indien er voor een cursus/workshop onvoldoende aanmeldingen zijn, behoudt De Witte Pimpernel zich het recht voor deze cursus te annuleren. De lestijden kunnen verschillen en staan bij elke cursus/workshop aangegeven. Indien de lesgevende door ziekte of overmacht niet in staat is op de geplande cusus/workshopdatum aanwezig te zijn wordt, in overleg met De  Witte Pimpernel, een nieuwe cursusdatum gepland. De benodigdheden voor de cursussen worden mondeling medegedeeld of via de website en anders uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus/workshop.

 

(c) Atelier De Witte Pimpernel | Privacyverklaring