• Start
  • Cursussen/workshops

Cursussen/workshops

OPEN DAGEN: VRIJDAG 6 SEPTEMBER EN ZATERDAG 7 SEPTEMBER.  PRESENTATIE VAN WORKSHOPS & CURSUSSEN VOOR HET NAJAAR 2019. TEVENS ZIJN ER TIJDENS DEZE DAGEN WERKSTUKKEN TE ZIEN VAN CURSISTEN. VRIJDAG 6 SEPTEMBER VAN 12.00-17.00 UUR EN ZATERDAG 7 SEPTEMBER VAN 10.00-16.00 UUR

Houtweg 40, 8167PL Oene. www.wittepimpernel.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0578-641070

Atelier De Witte Pimpernel organiseert het hele jaar door workshops en cursussen op het gebied van quilten, patchworken, punchen en andere creatieve handwerk/textiel technieken. Er zijn zowel voor beginners als gevorderden verschillende leuke en leerzame workshops en cursussen te volgen. Alle cursussen en workshops worden gegeven in de ruime, lichte en gezellige lesruimte van Atelier De Witte Pimpernel. Parkeren gratis op eigen terrein bij het atelier De Witte Pimpernel


Programma VOOR HET NAJAAR 2019

Cursus Patchwork & Quilten Licht gevorderden                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Tijdens deze cursus worden verschillende quiltonderwerpen behandeld

U kunt zelf een keuze maken uit een aantal quiltwerkstukken.

Voorbeelden zijn te zien tijdens de OPEN Dagen. De cursus bestaat uit 4 lessen.

Datum: vrijdag 20 september, 18 oktober, 15 november, 20 december 

Tijd: 10.00-12.00 uur

Lesgeld: 50,-,  excl. materiaal

Lesgevende: Hermien Stam

 

Vervolgcursus Patchwork & Quilten. Gevorderden

Voorbeelden tijdens de Open Dagen. Keuze uit verschillende quiltwerkstukken.

Datum: vrijdag 20 september, 18 oktober, 15 november, 20 december 

Tijd: 13.30 - 15.30 uur

Lesgeld: 50,- excl. materiaal

Lesgevende: Hermien Stam

 

Dagworkshop: Kaarten maken met stof 

Tijdens deze dagworkshop maak je 1 à 2 kaarten met de paperpiecing methode of met de applicatie methode.

Datum: zaterdag 5 oktober van 10.00-15.00 uur

Lesgeld: 30,00 + 12,50 voor pakketje ( In het pakketje zitten matriaal  voor 2 kaarten en een patroontje voor en 3e )

Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Lesgevende: Hermien Stam

 

Dagworkshop: Linealenhoes

Tijdens deze dagworkshop maak je een linealenhoes voor de quilt linealen van 30 centimeter en 60 centimeter

Datum: Vrijdag 11 oktober van 10.00-15.00 uur

Lesgeld: 30,00 excl. materiaal. Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Lesgevende: Hermien Stam

 

Dagworkshop: Tasje maken met stof

Tijdens deze dagworkshop maak je 1 tasje

Datum: zaterdag 26 oktober van 10.00-15.00 uur

Lesgeld: 30,00 excl. excl. materiaal. Zelf Lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Lesgevende: Hermien Stam

 

Workshop Celtic Cirkels  

Datum: 2 ochtenden: Zaterdag 19 oktober van 10.00-12.30 uur en zaterdag 2 november van 10.00-12.30 uur

Lesgeld: 30,- exclusief materiaal

Lesgevende: Hermien Stam

 

Workshop en Show and Tell verzorgd door Anna Jantina

Vrijdag 25 oktober van 10.00-15.00 uur: Workshop, boompjes, huisjes, bootjes….. en na deze workshop een hele gezellige Show and Tell.. 

Kosten van deze workshop inclusief Show and Tell 45,- euro.

Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers erbij en tussen de middag een kop soep. Zelf een lunchpakketje meenemen. Wacht niet te lang met aanmelden..Dagworkshop: Ridicilous Rounds

Kleurrijk, zwevend en swingend.

Snijden, plakken, naaien en versnijden. De resultaten zijn onvoorspelbaar, maar altijd nieuw: geen twee werkstukken worden gelijk! Snel resultaat na een dag heerlijk werken. Het geheel wordt met de quilt-as-you-go techniek aan elkaar gezet.

Voor wie: cursisten met rolmes en naaimachine ervaring.

Datum: 18 december van 10.00-15.30 uur

Lesgeld: 57,50 excl. materiaal. Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Lesgevende: Laura Strating-Janssens

 

Dagworkshop "Werken met de rulervoet"    Lesgevende: Greetje Hein

Datum: Zaterdag 28 september

Tijd:10.00-15.30 uur

Lesgeld: 39,50  Rulervoet 54,- Zelf lunchpakketje meenemen. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Met het rulervoetje naait u met een gewone naaimachine langs linealen. Hierdoor maakt u strakkere lijnen dan wanneer u uit de vrije hand naait. U kunt met deze linealen uw quilt prachtig door quilten. Westalee heeft verschillende linealen ontwikkeld waarmee u de meest fantastischfiguren kunt naaien. Tijdens deze workshop werkt u met de 12 arch" lineaal die bij het Westalee rulervoetje wordt geleverd ( kosten54,- ) Ook kunt u de linealen van de basis set en de cirkels proberen om te ervaren hoe geweldig het is om met deze linealen te werken.

Bij aanmelding voor deze workshop aangeven welk merk en type naaimachine u heeft. Wij zorgen er dan voor dat het juiste voetje voor u klaar ligt.

 

Dagworkshop Punchen met de Punchmachine voor beginners

Tijdens deze dagworkshop Punchen maakt u kennis met de vele fantastische mogelijkheden van het punchen.

Heeft u geen punchmachine maar wilt u wel kennis maken met de diverse gebruiks/verwerkingsmogelijkheden van het punchen, wij hebben speciaal voor deze Punchworkshop een paar Punchmachines in bruikleen. En misschien overweegt u wel een punchmachine aan te schaffen dan is dit een mooie gelegenheid om hiermee kennis te maken. Heeft u zelf een Punchmachine en u wilt graag uw kennis verbreden, dat kan natuurlijk ook tijdens deze Punchworkshop.

Datum: Zaterdag 12 oktober van 10.00 -15.30 uur. 

Lesgeld: 39,50 incl. paar materialen. Zelf meenemen restjes wol evt. in kleurstelling die je wilt gaan gebruiken. Pen en papier om notities te kunnen maken. Bij aanmelding aangeven of je een bruikleen machine wilt gebruiken of zelf een punchmachine bezit. Zelf lunchpakketje meenemen, wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers erbij en een kop soep.

Docente Hilke Eggers

 

"Steek van de maand" basiscursus vrije borduurtechnieken

Datum: zaterdag 9 november, zaterdag 23 november, zaterdag 7 december. Tijd: 10.00-15.30 uur

Lesgeld: 110,- incl. een basis setje Zelf meenemen: map met plastic hoezen, pen en papier om noties te maken, naaispulletjes, diverse naalden groot/klein ( groot oog met punt ) Verschillende garens.  En een lunchpakket. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers en een kop soep.

Tijdens deze cursus leert u verschillende vrije borduursteken steken en de diverse gebruiksmogelijkheden. Grotendeels met de hand.

( te gebruiken in o.a. punch/vilttechnieken, textile art, stitch art, quilt art en embroidery stitch)

Docente: Hilke Eggers

 

Workshop Kartonnage: Quiltmap

Datum: vrijdag 1 november van 13.00-17.00 uur

Lesgeld inclusief kartonnagepakket en gebruik kartonnagelijm  32,50. Excl. stof, hoekjes en lint, verkrijgbaar bij De Witte Pimpernel 

Lesgevende: Ria

 

Workshop Kartonnage: Small Sewing Box

Datum: vrijdag 22 november van 13.00-17.00 uur

Lesgeld inclusief kartonnagepakket en gebruik kartonnagelijm 23,50. Excl. stof, knopje en lint, verkrijgbaar bij De Witte Pimpernel

Lesgevende: Ria

 
Quilt Bee 

Tijdens de Quilt Bee maken we een klein project, tevens de mogelijkheid om eigen quiltwerk mee te nemen om aan te werken, af te maken. Tevens de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen/tips uit te wisselen. Misschien heb je ook al wel een tijdje een quilt liggen waar je maar niet aan toe komt om die af te maken. Dan is deze Quilt Bee daarvoor uitermate geschikt. Daarbij een hele gezellige middag. De Quilt Bee is geen workshop/cursus Tijd 13.30-15.30 uur. Deelname kost 2.50  inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij )

De Quilt Bee gaat weer van start eind september. Eerstvolgende datum: vrijdag 27 september

 
Brei & Haak "Café"

Al sedert enige jaren heeft Atelier De Witte Pimpernel een Stitch`n Bitch of te wel een Haak & Breiclub. Deze wordt meestal gehouden 1x in de maand op de zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Een ieder brengt zijn eigen brei/haakwerk mee, tips worden uitgewisseld. Deelname kost 5,00 p.p. dit is inclusief koffie.thee met iets lekkers erbij en een hapje en een drankje ( frisdrank ). Kortom hele gezellige middagen. Heeft u belangstelling om mee te doen dan horen wij dat graag.

 Tijd: 14.00-16.00 uur.

Data 2019: zaterdag 21 september, 19 oktober, 16 november en 21 december onder voorbehoud 

 

Handwerk inloopmiddagen: 

De plek voor liefhebbers van textiele werkvormen en handwerk om elkaar te ontmoeten! Samen bezig zijn met handwerken in de breedste zin des woords. Het is een inloopmiddag en iedereen werkt aan een eigen handwerk. In een ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten, inspireren en verder helpen. Breien, haken, borduren, quilten en meer. Er wordt volop kennis uitgewisseld. Iedere woensdag is het Handwerkcafe geopend van 13.30-15.30 uur. Deelname kost 2.50 inclusief koffie/thee met wat erbij.


Textielgroep "Spontaan Experiment"  

Textielgroep "Spontaan Experiment" staat o.a. voor:

- geen traditionele quilts- geen bestaande patronen gebruiken- niet bewust andermans werk nabootsen- wel werken vanuit je eigen creativiteit- grenzen opzoeken- je eigen stijl ontwikkelen- elkaar motiveren - samen veel met allerlei materialen experimenteren. Is geen cursus/workshop 

Voor wie:mensen met quiltervaring, niet bang zijn voor experimenteren, graag van gangbare paden afgaan.

Wanneer: 1x in de 6 weken, Tijd: 13.30-16.30 uur. Kosten: 12,50 per keer

Bij belangstelling voor deze textiele werkgroep kunt u hierover contact met ons opnemen of kom langs voor informatie/kennismaking op de Open Dag op zaterdag  2 februari
 Cursusvoorwaarden:

 
Uw aanmelding is definitief zodra u inschrijft voor een cursus/workshop. Alle cursussen/workshops zijn exclusief stoffen en materialen, tenzij anders wordt vermeld. Iedere cursus kent een minimum en een maximum aantal deelnemers tenzij anders overeen gekomen met de docentes. Indien u niet in de gelegenheid bent de cursus/workshop te volgen dan dient u dit minimaal vier weken voor de cursus/workshop datum te melden. In dat geval hoeft u geen cursusgeld te betalen. Daarna bent u bij het annuleren het volledige bedrag verschuldigd tenzij u een vervanger kan regelen. In dat geval hoeft u de cursus/workshop niet te betalen. Bij verhindering van een les is geen restitutie van het lesgeld mogelijk. Tijdens de eerste les dient het cursus/workshopgeld te worden voldaan. Sommige docentes willen een aanbetaling of vooraf het volledige cusrsusgeld overgemaakt hebben. Daar wordt u van op de hoogte gesteld. Voor de workshops/cursussen waarbij de naaimachine gebruikt wordt is een goed werkende naaimachine een vereiste. ( evt. voorzien van een nieuwe naald ) Bij de dagworkshops dient u zelf een lunchpakketje mee te nemen. Tijdens de cursussen/workshops zorgt De Witte Pimpernel voor koffie en/of thee, bij de dagworkshops zorgen wij voor een kop soep bij de lunch. Bent u vegetarisch, dit gaarne doorgeven. Indien er voor een cursus/workshop onvoldoende aanmeldingen zijn, behoudt De Witte Pimpernel zich het recht voor deze cursus te annuleren. De lestijden kunnen verschillen en staan bij elke cursus/workshop aangegeven. Indien de lesgevende door ziekte of overmacht niet in staat is op de geplande cusus/workshopdatum aanwezig te zijn wordt, in overleg met De  Witte Pimpernel, een nieuwe cursusdatum gepland. De benodigdheden voor de cursussen worden mondeling medegedeeld of via de website en anders uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus/workshop.

 

(c) Atelier De Witte Pimpernel | Privacyverklaring | Website: V-d-Ven.nl / meester in [web]design